PS5 kopen

Wil je de Playstation 5 (PS5) kopen? Dan moet je de bekende webshops goed in de gaten. De PS5 console is namelijk nog steeds niet goed leverbaar en daardoor dus zelden op voorraad in Nederland. Koop je PS5 altijd bij een betrouwbare Nederlandse webshop zodat je zeker bent dat je hem thuis krijgt.

Playstation 5 kopen

PS5 Release date

De PS5 werd officieel aangekondigd door Sony in April 2019. Niet leuk eigenlijk, want we moesten met zijn allen nog anderhalf jaar wachten en fantaseren. De designs van de controllers en andere accessoires werden al eerder bekend gemaakt, maar het design van uiteindelijk het belangrijkste; de console, liet een poosje op zich wachten. Uiteindelijk is de PS5 in november van 2020 uitgekomen. 12 november was de datum voor Amerika, Japan, Canada etc. wij in Europa moesten een weekje langer wachten, maar de PS5 is het wachten waard!

PS5 Pre-order

De PS5 is officieel gelanceerd in november van 2020 en bij de bekende webshops of winkels konden we er een pre-orderen, maar andere winkels of webshops zijn hier iets terughoudender in. Dit komt mede door de huidige corona-situatie, die ervoor zorgt dat er maar beperkte aantallen beschikbaar zijn. Zo hanteren ook veel webshops en winkels een zogenaamde 1-per-klant-regel. Op het moment van schrijven kunnen wij nergens een PS5 aanschaffen en is pre-orderen ook niet mogelijk. Voor een pre-order geldt dat je een (kleine) aanbetaling doet waarna je op de wachtlijst komt te staan om te kunnen genieten van jouw Next Generation Gaming Experience!

PlayStation Digital Edition

Digital Edition console gamen was nog nooit zo realistisch! De PS5 digital edition is niet voorzien van een diskdrive, dus je maakt geen gebruik van fysieke games of Blu-Ray disks. Je download je games op de console en de krachtige processor met 4K resolutie EN een maximale verversingssnelheid (60 frames per seconde) zorgen ervoor dat jij gamen ervaart als nooit tevoren. De SSD-schijf laadt jouw games tot wel 20x sneller en de 3D-audio maken je in-game experience NOG beter, want je hoort precies waar het geluid vandaan komt. Geen onnodige headshots meer dus! Om de Digital Edition te kopen, gelden dezelfde webshops maar de Digital Edition is 100,- goedkoper. Dit komt omdat het niet mogelijk is om fysieke disks af te spelen op deze versie. Eventuele games die je dus fysiek in bezit hebt, kun je niet gebruiken op de digital edition. Gelukkig hebben de meeste gamers allang kennis gemaakt met het downloaden van games. Hier haakt Sony dus perfect op in met deze digitale versie. 

PS5 specificaties

Vergelijkbaar met de concurrent kiest ook Sony opnieuw voor een AMD-chipset. Net als de voorgaande jaren, zijn er ook deze keer weer een aantal overeenkomsten tussen de nieuwe consoles van de beide concurrenten Microsoft (Xbox) en Sony (PlayStation). De PS5 beschikt over een SOC (Oberon), 8-core Zen 2 processor. Met 16 Threads op een kloksnelheid van 3,5GHz is dit een grote stap vooruit op de gedateerde Jaguar-cores die de PS4 kent. Het grootste gedeelte van de chip wordt door de GPU echter in beslag genomen. Deze is op basis van AMD’s RDNA 2-architectuur ontworpen, bestaat uit 36 compute-units en draait op maximaal 2,23GHz. Beide modellen, zowel de digital als de non digital versie beschikken over niet minder dan 825GB.

PS5 Prijs

De actuele PS5 prijs vinden wij een schappelijk, namelijk €499,-. De digitale editie is daarbij nog iets goedkoper. Deze editie is namelijk aan te schaffen voor €399,- waar de non digital edition met €499,- dus een stuk duurder is. Let er wel op dat je met de digitale versie, eventuele disc games niet meer kunt spelen. Wil je je oude (fysieke) games kunnen blijven spelen, dan kun je beter kiezen voor de 499,- versie. Wil je kijken of de PS5 voor deze prijs nog beschikbaar is, kijk dan naar de actuele prijs hiernaast.

Actuele PS5 prijzen

We hebben gekeken wat de actuele PS5 prijzen zijn op dit moment. En de prijzen zijn nog het zelfde als toen ze zijn uitgekomen. De PlayStation 5 is €499,- dit is in onze ogen een redelijke prijs. Ook blijft de PlayStation 5 digitale editie goedkoper dan de PlayStation 5 deze kan je al in huis hebben voor €399,-.

PlayStation 5 White

De PS5 is in principe uitgekomen met een overwegend wit design. Een beetje zwart maakt het design compleet en laat het futuristisch ogen. De accessoires sluiten perfect aan op het design van de console. Kies je voor de witte of de zwarte? Dit is meer een kwestie van wat jij het mooiste vindt, want het grote verschil in het design zit hem tussen de normale en de digital versie. 

PlayStation 5 Black

De PS5 is gelanceerd met een overwegend wit design, afgemaakt met zwarte accenten. Uiteindelijk komen er van alle consoles wel special editions of limited editions uit, maar voor deze PS5, was een Black Edition onmisbaar volgens Die-hard PS5 fan; Snoreyn (Giuseppe Spinelli). Deze Italiaanse meester in designs heeft de PS5 daarom ondergedompeld in een supermooie Black Edition en laat zijn kunsten aan de hele wereld zien tijdens een geweldige, geheel in Sony-stijl release video.

PS5 bestellen

Ben jij al helemaal klaar voor de nieuwe game ervaringen met de krachtige Playstation 5 (PS5) console? En wil jij nu echt eens de PS5 bestellen? Bekijk dan de actuele voorraad van de Playstation 5 bij de bekende webshops.

PS5 Waar te koop?

De PS5 kon je een poosje pre-orderen, voordat deze officieel te koop was in Nederland. In onder andere Japan en Amerika konden ze al een week eerder genieten van de PS5 overigens. Bij de bekende webshops was deze per pre-order beschikbaar, maar in verband met de huidige pandemie, zijn er overal beperkte voorraden en raakt de voorraad dus binnen mum van tijd op. De voorraad wisselt per webshop en op het moment van schrijven is de PS5 nog slecht beperkt verkrijgbaar.

PS5 in de winkel

De PS5 is momenteel verkrijgbaar in diverse winkels, echter is de voorraad overal nog beperkt. De grootste kans op een PS5 heb je bij de volgende winkels: Coolblue, Bol.com, Gamemania en Nedgame.